perjantai 18. syyskuuta 2015

Habitare osa 1Sain tehtäväksi tutkia esittelijöiden kommunikointia ihmisten kanssa. Se on tärkeä osa messujen esittelykokonaisuutta.

Kun lähestyy messuosastoa, esittelijät pysyvät omalla paikallaan. Kun pääsee tietyn rajan yli tai tutkailee esineitä lähemmin, esittelijä lähtee liikkeelle ja aloittaa luontevasti esittelyn. Usein aloitetaan kysymyksillä "Olisiko jotain kysyttävää?" tai "Tarvitsetteko apua?" Tämän jälkeen kerrotaan lyhyesti mitä esitellään ja asioita jotka voisivat kiinnostaa katselijaa.

Useimmat esittelijät kohtelevat kaikkia saman arvoisesti, mutta varsinkin messujen loppua kohti edetessä, nuorempia saatetaan jättää huomiotta.

Messuväsymystä ei saisi näkyä, vaikka kuinka pitkät messut olisivatkin. Habitaressa väsymystä ei näkynyt, tosin olimme siellä vasta toisena päivänä. Suosikkiesittelijöitäni olivat pirteät ja luonnollisen oloiset esittelijät, mutta eivät liian tungettelevat . Esimerkkinä mies, joka esitteli uutta popcorn-kulhoa antoi positiivisen kuvan messuesittelijöistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti